čtvrtek 23. května 2024

ZPÍVÁNÍ POD NÁKLEM

 


     Po náročném natáčení Sedmihlásků jsme připravili krátké vystoupení na tradičním Zpívání pod Náklem. 

     Počasí nám dalo docela zabrat. Odpolede zvonily zprávy na mobilu, jestli akce bude, nebude, s rodiči jsme sdíleli fotky různých meteostanic, abychom se ujistili, že nás bouřka mine, nebo jen tak "lízne krajem". Akce zrušena nebyla, tak jsme si dali sraz v 17:00 na Slavíně pře sklepem pana Vojty Kotena. Děkujeme mu, že jsme se u něj mohli schovat před děštěm a že nám nabídnul zázemí na převlékání. 

     Těsně před zahájením v 17:30 přeletěla nad Slavínem rychlá bouřka, ale v 18:00 už nebylo po dešti ani památky. Teda kromě mokré trávy, pár kaluží a zatažené oblohy. Ale i ta se na chvíli projasnila, když děti v pracovních krojích předváděly na pódiu hry, děvčata zpívala ve sborečku a s kluky společně zatančily "slovenské". Na harmoniku je opět doprovodil Ríša. 

     Letos nás bylo na vystoupení málo, míň, než polovina přihlášených dětí v Rozmarýnku. Zvažuji, čím to je? Že by únava po týdenním natáčení do televize, kdy přišli všichni? Strach z pár kapek před vystoupením? Špatné datum pořádané akce - oslavy, narozeniny, soukromé akce? Je pravda, že pár dětí skolila jakási nevolnost a nemoc......

     Děkuji všem 6 chlapcům a 15 děvčatům, kteří i přes nepřízeň počasí neváhali a přišli na vystoupení. Díky maminkám, které pomáhaly s převlékáním v zákulisí s čímkoliv, co bylo třeba. Také díky všem rodičům za to , že vytvořili super atmosféru v publiku, za poslaná videa a fotky. Některé sem přidávám ke zveřejnění.

      Do konce školního roku nás čeká ještě jedno vystoupení, a pak trénování na v festival v Miloticích.

 

tančíme "slovenské"


kaplička zvoní "klekání"

.....ratiškovské lúčky, močár, nemočár, ratiškovské dívky jak starý kočár, ....

.....vlk s kozú tancuje.....

....ve jménu Otce, pásl sem ovce.....









ZLÁ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ......




Žádné komentáře:

Okomentovat