pátek 10. května 2024

Natáčíme s TV Noe - Den třetí - "V poli stójí Anička"

      Čtvrtek nám připravil větrné počasí. Na kopci Náklo, kousek nad Baťovkou, jsem si dali sraz u křížku. Dva páry dětí z Rozmarýnku - mladší Emička a Bedřišek a starší Terezka a Tomáš nastrojeni v krojích se netrpělivě připravovaly na své role. Pan Koutný z Vacenovic přivezl krásného vraného koně a natáčení mohlo začít. 

Tomáš, jako Janíček, se vrací z vojny a vede vraníka kolem Božích muk, kde Terezka, jako Anička, přebírá zrníčka růžence a modlí se, aby se jí její milý ve zdraví vrátil domů.










      Když starší pár dotočil, objevily se před kameru dvě mladší děti. Roli Aničky se ujala Emička a Bedřišek, jako Janíček, přijel na koni, tentokrát na dřevěném. 




     Vítr ten den foukal hodně silně. Některé scény jsme museli natáčet kousek dál na cestě, kde jsem byli kryti stromy.  V přestávkách se mladší děti před větrem schovávaly ve vyhřátém autě paní Kudrové, která se o ně po celou dobu moc hezky postarala. 



 

     Odpoledne na stejné místo dorazila cimbálová muzika Malena a všichni kluci z Rozmarýnku. Pokračovli jsme s verbuňkem. Kluci několikrát opakovali válaný a frišku, až už z toho byli unaveni. Ale cifrovali, jak jen to nejlépe uměli. (Tady se patří poděkovat Jirkovi Sabáčkovi z Vacenovic, který přijel na tři zkoušky Rozmarýnku, aby kluky naučil základní taneční kroky a cifry.) Kolem 17 hodiny už jsme měli všechny záběry hotové a mohli jsme jet domů. 

     Se štábem TV Noe jsem navštívili místní kostle sv. Cyrila a Metoděje a zakončili den mší svatou, byla totiž slavnost Nanebevstoupení Páně. 




 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat