pátek 10. května 2024

Natáčíme s TV Noe - Den čtvrtý - "A my máme kozu" na Muzeu U Kronikářa

      V plné sestavě asi 50 dětí jsme se dnes, v pátek 10. května, sešli na Muzeu U Kronikářa. Děkujeme Jirkovi a Lence za poskytnutí úžasných prostor. Děti využily celý dvůr na sto procent. Největší zájem byl o projížďku v dřevěném vozíku a o fošny položené přes hnojiště, po kterých děti přecházely jako přes lávku.

      Čekalo nás velké dopolendí natáčení písničky "A my máme kozu tú.....", kterou na harmoniku doprovázel Ríša, alias strýc Martin. V 8 hodin ráno už se vzadu na dvoře pásla koza, před zápražím slepice zobaly zrní, Kuba hlídal na vodítku fenku Belu a všehny děti se připravovaly podat ty nejlepší herecké výkony. Rodiče, schovaní pod návratím před ostrým sluncem a kamerou, povzbuzovali děti a pomáhali vytvořit dobré zázemí a veselou náladu. Přišel i pan ředitel  školy, Josef Hanák,  aby nám na památku zaznamenal dokument z natáčení a udělal pár hezkých fotek. 

     Děti si rozebraly rekvizity a natáčení mohlo začít. Ranní sluníčko bylo příjemné a hezky hřálo, zato v poledne už shora pálilo na naše hlavy, takže natáčení začínalo být náročné. Některé děti už neudržely pozornost, a proto se musely záběry několikrát znovu opakovat. Paní Šikrová dostala úžasný nápad a zaběhla koupit chlazenou Coca-colu a Pepsi-colu, ketré dodaly dětem osvěžení a energii. 

     V 11 hodin padly poslední záběry a děti se mohly rozejít domů na oběd. Také štáb TV Noe rychle sbalil techniku a vyrazil zpět do Ostravy, aby večer v televizi v přímém přenosu oslavil 18 let vysílání TV Noe. Vedoucí Rozmarýnku posbrali rekvizity a unaveni, ale šťastni se vydali domů, připravit se na další natáčení, které bude hned v pondělí. A odehraje se opět v krásném prostředí strážnického Skanzenu. 



ráno, těsně před prvním záběrem

pan režisér Pavel Strakoš

maminky pod návratím

...a my máme kozu....

.....a my máme psíčka.....






Ríša, alias strýc Martin


....a my máme vodu....

....a my máme rasa....



společné foto se štábem TV Noe

 






Žádné komentáře:

Okomentovat