čtvrtek 13. června 2024

ROZLUČKOVÁ

      Konec školního roku se blíží mílovými kroky. Protože nás čeká poslední týden v červnu vystoupení, tím pádem příští týden generální zkouška, museli jsme rozlučku udělat už tuto středu. 

     Od rána pršelo, ale podle předpovědi se mělo počasí odpoledne umoudřit. A to se i splnilo. Kolem 14. hodiny už se oteplilo a dokonce vyšlo na chvíli i sluníčko. Od 16 hodin se děti, rodiče, prarodiče a sourozenci scházeli na dvoře Muzea U Kronikářa. Jako každý rok jsme si zazpívali, opekli špekáčky, zasoutěžili si v přetahování, zahráli různé hry a jen tak pobyli spolu. Letos jsem se rozloučili s 4 členy. Terezka, Stella, Tomáš a Šimon začínali skoro před 10 lety ve Zpěváčcích, pokračovali v Rozmarýnku a teď už někteří z nich chodí na zkoušky staršího souboru Aldamáš.  Loučení se neobešlo bez emocí. Je to úžasné, když děti neskončí s folklorem někdy v 4., 5. třídě, ale vydrží a dokonce mají chuť založit folklorní kroužek pro ty úplně nejmladší děti. (Ale nebudeme předbíhat událostem). Pro vedoucí je to pohlazení po duši a ten nejkrásnější pocit z dobře předané tradice a věnovanému času. Proto o emoce nebyla nouze. Všechny děti dostaly na památku společnou fotku z natáčení Sedmihlásků. A vedoucí Danka a Ríša byli odměněni poukazy, krásnou kyticí, dobrým rumem a spousty dalších dárků od rodičů a jejich dětí. Děkujeme!!!

     Domů jsme se začali rozcházet až kolem 20. hodiny, bylo to moc příjemné odpoledne. 

     Teď nám zbývá ještě pořádně potrénovat a užít si vystoupení 26. 6. při slavnostním otevření nové školní učebny Archimedes v areálu ZŠ Ratíškovice. 







Žádné komentáře:

Okomentovat