úterý 7. května 2024

Natáčíme s TV Noe - Den první - Skanzen

      


 

     V neděli večer se ubytoval v Ratíškovicích štáb TV Noe. A v podělí 6. 5. ráno v 8 hodin už probíhalo natáčení obrazu ve strážnickém Skanzenu.

     Vyrazili jsme autobusem ráno v 7:00 hodin od Spolkového domu. Díky panu Kopečkovi za odvoz tam i zpět. Dopoledne jela natáčet pouze starší děvčata a cimbálová muzika Malena. Všichni hezky nastrojení do krojů, muzika do těch slavnostních, děvčata v tzv. plátěných (Rozmarýnkových). Už od samého rána svítilo sluníčko, děvčata mhouřila oči a režie vybírala a natáčela ty nelepší záběry. Kolem půl jedenácté už jsme seděli v autobuse a jeli všichni zpět do Ratíškovic. 

     Po obědě a chvíli odpočinku, kdy někteří si stačili i zdřímnout a zaspat :-) , jmse se opět sešli v hojném počtu u Spolkového domu. A v 14:30 jsme vyjeli do Strážnice. Přibyly nám všechny děti z mladšího Rozmarýnku a několik maminek, které ochotně pomáhaly s oblékáním a hlídáním všech dětí. Natáčeli jsme pásmo písniček a tanec "Na hrušky". Sluníčko svítilo, jak jen nejvíc mohlo. 25°C nás hezky hřálo a na dětech byla znát únava. Poslední natáčení kolem 18 hodiny se projevilo i na krojích. Kluci zakrývali zástěrkami zelená kolena a děvčata rovnala pomačkané kanafasky a čipky na rubáčcích, zástěrky se sunuly pod pás, rukávečky měnily tvar z nadýchaných kulatých na povadlé zvonečky......

     Maminky pomáhaly povzbuzovat děti k těm nejlepším výkonům. Myslím, že na tento den budeme dlouho vzpomínat. 

Domů jsme přijeli kolem 19 hodiny, unavení, ale šťastní, že jsme to ten den zvládli. Na zítřek předpověď počasí hlasí déšť....., začíná se nám to trochu komplikovat.






















Žádné komentáře:

Okomentovat