pátek 26. května 2023

ZELNIČKY

 


           Zelničky - ulice s bohatou historií. Podél teče Hadačův járek, stávalo tu Kino, Komunál, zeleněl se tu kdysi park za Zdravotním střediskem...... a dnes - zrekonstruovaná ulice s novým bytovým domem (místo kina), parkovacími místy a chodníkem. 

    Byli jsme požádáni místostarostou, panem Uhlíkem, abychom podpořili slavnostní otevření zvelebeného prostoru. 14 dětí z Rozmarýnku našlo skulinku ve svém volném čase (během týdne je problém najít volný den, kdy děti nemají žádný kroužek nebo jinou aktivitu) a přišlo zazpívat a zatančit na nové silnici. Po proslovu pana starosty Šupálka přišlo požehnání panem farářem J.Čekalem. A kdo jiný by měl slavnostně pomáhat přestříhnout pásku, než ti, kteří na Zelničkách bydlí - Terezka Fukanová a Tomáš Baďura. (Pro Toma si děti z Rozmarýnku musely přijít až k domu, protože sledoval hokejový zápas USA - Česko 3:0) 



     Do polsení chvilky jsme netušili, které děti přijdou. Proto i program vystoupení byl velmi improvizovaný. Společně mladší i starší děti zatančily "Slovenské z Milotic", "Ratiškovské skočné" a pásmo "Na hrušky". Bohužel bez ozvučení, ale v tomto prostoru to snad ani jinak nešlo. Na harmoniku vše doprovodil Ríša Mokrý.

      Tuto sobotu nás čeká velká akce v Dubňanech - přehlídka dětských souborů. Držím dětem palce, aby si vystoupení užily a dobře se pobavily.

fotky

Žádné komentáře:

Okomentovat