úterý 30. května 2023

V TEM DUBŇANSKÉM HÁJKU


 Velká premiéra Rozmarýnku na přehlídce dětských folklorních souborů. Dostali jsme pozvání od folklorního souboru Dúbravěnka z Dubňan, který u nás byl letos hostem na dětském krojovém plese. Přehlídka nebyla soutěžní, šlo hlavně o to, aby se děti spolu seznámily, užily si tanec a zpěv, poznaly jiné folklorní regiony a měly i trochu srovnání, jak tančí jiní a jak jsou na tom ony samy.



    Měli jsme možnost předvést to, co děti umí, hned ve dvou 10-ti minutových vstupech. Proto nebylo vůbec těžké vybrat tance a písničky, které děti baví. Favority mezi tanci jsou  "Skočná" a "Slovenská z Milotic" přidali jsme "Na hrušky", "Pro hrach", "Konopice" a dívčí sboreček. Jako předskokanku jsme pozvali opět Gábinku Němčanskou, která zazpívala sólově "Dúbravěnko zlelená".  Vystoupení se povedlo všem pěti účinkujícím souborům: Dúbravěnka z Dubňan, Trávníček z Přerova, Rozmarýnek, Vizovjánek z Vizovic a Trnaveček z Milotic. Podkověnka se nakonec z účasti omluvila.

     Během programu měli všichni možnost zúčastnit se tvořivých dílniček, nakoupit si upomínkové předměty, dobré jídlo i pití. Kluky velmi zaujalo stloukání másla a mohli si to i sami vyzkoušet. Okusili, jak dobrý je chleba s máslem a potěšili tak dubňanské tetičky.

Ke krásnému odpledni přispělo i hezké janí počasí. Rodiče doprovodili své děti z Rozmarýnku a připravili jim zázemí a výborný fan club v hledišti.








Děkuji za fotky paní Svitálkové: Fotky

 

Žádné komentáře:

Okomentovat