neděle 14. května 2023

DEN MATEK



 Opět po roce děti z Rozmarýnku přejí všem maminkám k jejich svátku. I letos jsem se přidali ke gratulantům spolu s MŠ Sluníčko a tanečnicemi z Wamp dance. Bohužel nás nedoprovodila cimbálová muzika Malena, které onemocněli skoro všichni členové. Naštěstí máme v záloze stálého pomocníka a vedoucího hudební sekce, Ríšu Mokrého. Díky němu mohlo dnes na pódiu vystoupit 47 dětí. 

Děvčata zazpívala poprvé veřejně dvojhlasně ve sboru "Křepelila" a "Ztratila sem fěrtůšek", mladší Rozmarýnek zatančil "Do školy" a spolu se staršími "skočné". A kluci si dali  společně "Na to sme tu dvá", "Zasadil sem bazaličku" a verbuňk "V poli stójí Anička". Nakonec poškádlili muziku písničkou "Hojačky, hojačky"

Na vystoupení si s námi zazpívala i Gábinka Němčanská, vítězka regionálního kola dětské pěvecké soutěže.  

Dnešní vystoupení  bylo se spoustou chybiček (také z mé strany, kdy jsem děti ošidila o jednu sloku skočných), které musíme do příště vychytat a vyvarovat se jich.

Nevýhodou Spolkového domu je, že postráda kvalitní ozvučení pro pódiová vystoupení a hlavně klasické jeviště, kde by děti mohly nacházet i odcházet z bočních stran, projít vzadu za oponou, srkýt se na bočních stranách v zákulisí...atd... Takto využíváme jendy jediné schůkdy vlevo u pódia. Při skoro 50 účinkujících je to hodně krkolomné a také nebezpečné. Je to pro nás, vedoucí, další téma k zamyšlení, jak sestavit pásma, aby si všichni zatančili a nikomu nebylo líto, že se nedostal na pódium.

 Všem maminkám přejeme krásný dnešní sváteční den! 

A dětem velký dík za skoro rekordní účast na vystoupení.

Za fotky děkuji Lucii Svitálkové.














 

Žádné komentáře:

Okomentovat