úterý 26. prosince 2023

KOLEDOVÁNÍ U JESLIČEK

 

     Jako každý rok, tak i letos děti z Rozmarýnku koledovaly u jesliček v našem kostele sv. Cyrila a Metoděje v Ratíškovicích. A jako každý rok, nemocnost poznamenala účast dětí na zkouškách a na generálce. Ovšem v úterý 26. 12. na koledování zaplnily děti oba dva schodečky v presbytáři kostela. Bylo jich asi 34 a koledovaly právě narozenému Ježíškovi, jak jen to šlo. Kostel byl diváky obsazený do posledního místečka. 

     Než děti z Rozmarýnku přišly na řadu, zpívaly Ženušky a svůj um předvedli nejmladší houslisti z pobočky ZUŠ Ratíškovice, po nich pak CM Malena z Ratíškovic. Koledníčci z Rozmarýnku se předvedli ve dvou vstupech s básničkami, koledami a závěrečným vinšem. Zahráli si k tomu na flétničky, citerku, paličky, rolničky, lžičky.......a Ríša je doprovodil na harmoniku a jako překvapení přidal i fujarku.  

     Po letošních zkušenostech máme v plánu příští rok vymyslet koledování trochu jinak, živěji a zábavněji a hlavně posunout termín konání na jiný vhodnější den. Protože více rodičů "Rozmarýnkových" dětí muselo přeorganizovat rodinné tradice, kdy se během druhého vánočního svátku setkávají se svými rodinami.  A protože koledovat se může ještě celou dobu do nového roku (a klidně i po něm až do Tří Králů), myslím, že to bude dobrá varianta. To se nám letos, bohužel, s organizátory nepodařilo domluvit.

 Další fotky a videa












Žádné komentáře:

Okomentovat