sobota 16. prosince 2023

ADVENTNÍ ČAS SE SENIORY V HODONÍNĚ

 


     Přijali jsme pozvání od paní Radky Voříškové a místo středeční zkoušky jsme vyrazili za seniory do Hodonína. 

     Tento den zrovna připadal na svátek sv. Lucie. Proto jsme oblekli Pavlu Ř, která zatím nemá kroj, celou do bílého a ostatní se nastrojili do zimních krojů. Kvůli větší nemocnosti a malému prostoru v pečovatelském domě jelo jen 23 dětí. 

      Zazněly říkanky, básničky i koledy občas ozdobené hrou na flétny. Sv. Lucie (Pavla), která měla s Rozmarýnkem premiéru, ometla husími brky, tzv. "perútkú" všechny seniory a navíc krásně doprovodila hrou na flétnu koledu "Štědrého dne u půlnoci". 

      Dalším nováčkem rozmarýnku byl Šimon Pažický, který se během týdne naučil zpaměti těžkou básničku a zvládl ji na jedničku! 

     Během asi 20minutového zpívání děti doplňovaly pitný režim limonádou, zakusovaly koláček, chlebíčky.......a nakonec dostaly za odměnu balíček sladkostí. 

      Odjížděli jsme domů a autobusem se nesla zvláštní atomosféra, protkaná nervozitou a myšlenkami na vděčné a emotivní publikum, které děti nevídají tak často. Díky za tuto možnost poznat, že stáří a život na sklonku má také svůj význam. Děti měly o čem přemýšlet. A to do adventní doby dobře zapadá.

 




Žádné komentáře:

Okomentovat