úterý 10. května 2022

ROZMARÝNEK NA DNI MATEK

      Druhá květnová neděle je sváteční. Veký den slaví všechny maminky. Děti z Rozmarýnku popřály maminkám, babičkám, tetám..... všem, kteří se sešli v neděli 8. 5. 2022 ve velkém sále Spolkového domu. 


      Mladší Rozmarýnek zatančil pásmo "Na hrušky", ti starší si připravili ratiškovské skočné. S písničkami "Kúpil sem si na jarmaku kobylu" a "Ratiškovský šenku" se předvedli v premiéře. Na malém pódiu sice nevynikla choreografie, ale nacvičené otáčky tanečnice a tanečníci předvedli výborně. Mladší děti nezahálely a vystřídaly je se skočnou "Když sem já šel z Ratiškovic" a "Vyletěla křepelenka". Muzika hrála a hrála, takže děti skákaly ještě o nějakou tu sloku navíc. To ovšem neubralo jejich elánu a tanec si užily až do konce.

skočné

     Sólovou písničku "Pásla Anička páva" si zazpívala Anička Vacenovská, která bude v září reprezentovat spolu s Vojtou Němčanským ratiškovické zpěváčky v postupovém kole na pěvecké soutěži.

Pásla Anička páva 

     Děti byly na závěr odměněni ovocným pitím a čokoládovým oplatkem. 

 I přes všechny konané akce, které probíhaly současně v jeden den (rybářské závody, hasičská soutěž, junácká výprava, narozeninové oslavy atd....) se dětem podařilo včas nastrojit do krojů a zvádnout vystoupení.  Proto posílám velký dík všem ochotným maminkám, babičkám, tetičkám, všem rodičům, kteří pomohli s organizací, aby se vystoupení mohlo podařit.

A samozřejmě cimbálové muzice Malena a Ríšovi za hudební dpoprovod, Jitce za pomoc  s vedením krúžku. Bez nich by to nešlo.

klik - fotky 

Žádné komentáře:

Okomentovat