neděle 24. dubna 2022

TANČÍME A ZPÍVÁME PRO SENIORY

     V neděli 20. února bylo kvůli covidu zrušeno vystoupení pro naše seniory. Podařilo se jej uskutečnit až minulý týden, ve čtvrtek 21. 4. 2022. 

     Mladší i starší děti z Rozmarýnku se sešly  ve vestibulu Spolkového domu ve třičtvrtě na čtyři, aby si mohly v malém sále přezkoušet pásma a písničky na vystoupení. 





 

     V 16:30 už jsme s dětmi společně nastupovali přes celý velký sál do zákulisí. Na pódium se nachystala první skupinka zpěváčků a předvedli s jakou radostí a elánem zpvají. Pak mladší děti zatančily pásmo "Na hrušky". Druhá skupinka zpěváčků předvedla také své pěvecké výkony a starší děti zatančily tanec "Pro hrach". A protože se v 6 tanečních trojicích  nevešly na pódium, zatacovaly si přímo na parketu velkého sálu. Z pódia je pěvecky podporovaly mladší děti. Nakonec starší i mladší společně z pódia zazpívaly písičku "Bílá holuběnko, poletuj nad nama, řekni ty nám všeckým, luďom obyčajným, bude-i vojna. Už sem obletěla dokola celý svět, ludé vojny nechcú, zabíjat nebudú, chcú sa rádi mět", která vyvolala emoce ohledně momentální situaci ve světě.

     Dětem se vystoupení podařilo. Předvedly dvě nová taneční pásma, musely se poprat s nezvyklým prostorem, dvě mladší děvčata zaskakovala za chybějící tanečnice a měla na to jednu zkoušku. Myslím, že i seniorům toto vystoupení spestřilo čtvrteční pozdní odpolende. Děti dostaly za odměnu fruko a oplatek, vedoucí a hudební doprovod lahvinku sektu. 

Videa si rozklikněte zde: 

"Na hrušky"  

"Pro hrach"

Žádné komentáře:

Okomentovat