pátek 1. listopadu 2019

Sýpka Milotice - RD Rýmařov

     Dnes jsme s dětmi měli možnost zazpívat a zatančit v Miloticích na Sýpce. Firma RD Rýmařov slavila 50 let a děti z Rozmarýnku zahájily tuto oslavu malým folklorním vystoupením. Mohli jsme tak poděkovat za sponzorský dar, který nám majitelé firmy věnovali na naši činnost.  
     Sešli jsme se kolem 17 hodiny ve škole, některé děti, převážně děvčata, se převlekly do krojů a čekali jsme, až pro nás přijede autobus. Volné chvilky jsme vyplnili zpěvem a tancem, abychom si tak zopakovali to, co jsme chtěli předvést v Miloticích. Po 18 hodině pro nás autobus přijel a odvezl nás na Sýpku.

     Nejdříve děti zatančily skočné, potom děvčta zazpívala ve sborečku dvě písničky a na závěr kluci dali verbuňk. Hudební doprovod byl originální. Na harmoniku měl premiéru Ríša a houslemi ho podpořil Staňa Tomeček. Patří jim velký dík.
     Dětem se vystoupení vydařilo. Myslím, že z tváří diváků se dalo vyčíst, že se jim to líbilo. Bohužel jsem nestihla natáčet ani fotit. Přidávám tedy jen dvě fotky ještě ze školy a pak dvě z vystoupení.




      Po vystouepní jsme se rozjeli zpět do Ratíškovic. Na parkovišti u školy už nás čekali rodiče. Bylo něco málo před 19 hodinou. 
     Každý z nás dostal na památku malý dárek. Děti papírové tašky plné drobných předmětů a dospělí reklamní tašky s dárkovou knížkou. 
     Děkuji tímto panu Františkovi Příkaskému za pozvání a sponzorský dar. Paní Matulové za organizační přípravu a zajištění dopravy, panu řediteli J. Hanákovi za možnost využití třídy jako šatny a zázemí ve škole, muzikantům Staňovi a Ríšovi za hudební doprovod a Jitce za všechnu pomoc s dětmi. A největší dík samožřejmě patří dětem a vám, rodičům za to, že je podporujete a vedete k folkloru. Mám z dnešního odpoledne velkou radost a dobrý pocit u srdce.
Přidávám další fotky a kratičké video co mi poslala paní Matulová:











A poslední dvě fotky od paní učitelky Jitky - rozdávám dětem koláčky, které jsme dostali na občertvení.




Žádné komentáře:

Okomentovat