sobota 22. září 2018

ZPÍVÁNÍ NA VERNISÁŽI VÝSTAVY


    Během prázdnin, skoro celý měsíc srpen, jsem pomáhala chystat výstavu "Jak se lidem žilo před 100 lety" ve stavení Na kameni u Gajdíků. 
A tady vznikla myšlenka oslovit Zpěváčky z družiny, aby zahájili vernisáž výstavy. 

 Protože děti byly rozjety na dovolených, byl problém všechny sehant a udělat s nimi zkoušky na vystoupení. Z toho důvodu se sešli jenom chlapci a na třech zkouškách u nás doma a generálce s cimbálem jsme nazkoušeli krátký program. 
    Chlapců bylo 9, z toho kroje mělo jenom 6. Byla by velká škoda, kdyby tři kluci byli v "civilu". Nezbylo mi, než honem ušít dvoje třaslavice a zbytek krojů vypůjčit. Nakonec se to podařilo a výsledek stál za to.


zleva: Tomáš Baďura, Samuel Oleszkiewicz, Šimon Mokrý, Dominik Pukl, Adam Tomeček, Lukáš Tomeček, Erik Toman, Vojtěch Sasinek, Lukáš Jirásek

 Vernisáž zahájila paní starostka Anička Hubáčková a po jejím proslovu zazněla Česká státní hymna (Slovenskou přidáme v říjnu na výročí Československa). Zpívali všichni, i diváci. Poté se kluci předvedli v krátkém programu. Zpívali bez ozvučení, takže občas museli být povzbuzení slovy: "zaberte!!!", a byli ohromní. Měli úspěch a užívali si to. Tři nejšikovnější se odvážili i cifrovat. Na cimbál doprovázel Ríša Mokrý, za což mu patří velký dík.


Pro většinu chlapců to byl dobrý start do nového školního roku 2018/19, kdy hlavně díky nim začínáme zpívat v Pěveckém sboru při ZŠ a MŠ Ratíškovice.

Žádné komentáře:

Okomentovat