sobota 22. září 2018

JAK TO VLASTNĚ ZAČALO

     Bylo září roku 2016 a jako vychovatelka ve školní družine jsem v tomto školním roce dostala třídu prvňáčků - 11 chlapců a 6 děvčátek. Převaha kluků se brzy projevila v dynamičnosti a bujarosti třídy. Jedinou výhodou bylo to, že většina z chlapců měla hudební sluch a udrželi si notu. Byli prostě muzikální a ještě k tomu i rádi zpívali. Děvčata se samozřejmě do zpěvu nutit nemusela. A tak jsme ještě s několika staršími dětmi v naší družinové třídě začali zpívat. A protože mám ráda folklor, zkusila jsem s nimi lidové písničky. Celý školní rok jsme se připravovali, nacvičovali a zpívali si jen tak pro radost. Děti si malovaly jednotlivé sloky písniček na výkresy, aby si lépe pamatovaly slova. Postupem jsme k písničkám a baladám, které měly děj, ztvárnili i scénky. Největší úspěch měla píseň "V poli stójí Anička". 
     Koncem školního roku 2016/17 jsme měli první veřené vystoupení na akci "Namaluj ornament". Videa jsou z nácviku na toto vystoupení:
 



     Školní rok utekl a po prázdninách jsem ve školním roce 2017/18 mohla se stejnými dětmi navázat na započatou práci. 

     První společné zpívání všech dětí z družiny bylo na "Koledování v kostele" 21. 12. 2017.
 

     Připravovali jsme se a oťukávali se na vystoupení - na Děstký krojový ples, kde si děti zkusily zazpívat před lidmi a zvykly si na mirkofon. 
Agáta Grauzľová


Karolína Korvasová
Marek Vyšinka















   



   
Větší úspěch přišel 24. 3. 2018 na Pěvecké soutěži Jaromíra Měchury ve Svatobořicích - Mistříně. Za Ratíškovice bojovalo 9 dětí, z toho 7 ze školní družiny, další byla naše Alžbětka a z Hodonína se přidala Michalka, která má z Ratíškovic maminku.

Anežka Sasinková
Vojtěch Sasinek


Marek Vyšinka
Samuel Oleszkiewicz
Erik Toman





Karolína Korvasová
Adam Tomeček

Alžběta Mokrá
zleva: Samuel Oleszkiewicz, Michaela Slezáková (není ze ŠD), Erik Toman, Vojtěch Sasinek, Alžběta Mokrá, Marek Vyšinka, Karolína Korvasová, Adam Tomeček, Anežka Sasinková.
SLADKÁ DOMĚNA V DRUŽINĚ





Děti obsadily všechna z prvních tří míst. Nikdo neodešel bez umístění, diplomu a dárku. 
     
    
    


















Následovalo opět vystoupení na akci "Namaluj ornament" 
a na "Školní akademi 2107/18" .













 A potom už hurá na prázdniny a uvidíme, co přinese nový školní rok.





Žádné komentáře:

Okomentovat