čtvrtek 7. března 2024

PĚVECKÁ SOUTĚŽ



      V sobotu 16. března 2024 se v kulturním domě ve Svatobořicích  - Mistříně sešlo 46 dětí, které postoupily ze sedmdesáti dětí z prvního výběrového kola. Na 20. ročníku pěvecké soutěže předvedly pestrou škálu lidových písní ze Svatobořic - Mistřína, Milotic,Vacenovic, Dubňan, Šardic, Čejče, Karlína a Ratíškovic.  

    Ratíškovice prezentovalo 10 dětí. Bohužel, Adrianka F. onemocněla, ale  další zpěváčci - Tomáš a Marek K., Mariana K., Kateřina Š., Anna V., Ema Ch., Gabriela a Mariana N., a Cyril K. - se zúčastnili a obsadili krsná 1. a 2. místa. V mladší kategorii opět, jako loni, postoupila Gabriela Němčanská. 



     Rozmarýnek společně s CM Malenou vyplnily svým vystoupením první přestávku, než se porota poradila o výsledcích mladších soutěžících. Trochu mě znejistily sobotní zprávy na messengeru, kdy rodiče omlouvali nemocné děti z vystoupení. Už jsem si myslela, že budu na pódiu s hrstkou dětí a cimbálovou muzikou sama. Ale nakonec přece jen přijelo 26 zdravých a folkloruchtivých dětí, aby podpořily své soutěžící kamarády a ukázaly ve Svatobořicích  - Mistříně, jak se tančí a zpívá u nás, v Ratíškovicích. 


 

      Organizátorům patří velký dík za krásnou akci a odborné porotě za rozhodování, neměli to letos vůbec lehké.

A tady je moc hezky sepsané vyjádření předsedy poroty, Vlasitka Ondry: 20. ročník soutěže ve Svatobořicích - Mistříně

Videofragment 

Fotky a videa 

Fotky V. Švaňhal - výběr 

Fotky od p. Čechové

 Fotky od pana V. Švaňhala

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat