neděle 2. dubna 2023

PĚVECKÁ SOUTĚŽ - DĚTI A PÍSEŇ SLOVÁCKA



 

     Národní ustav lidové kultury se sídlem ve Strážnici pořádá tradiční soutěž Děti a píseň Slovácka. Z jednotlivých regionů jsou v předkolech vybráni zpěváčci, kteří se utkají 22. 4. 2023 ve Veselí nad Moravou, odtud postoupí 13. 5. 2023 do moravskoslezského kola v Rožnově pod Radhoštěm a celá soutěž je zakončena celostátním kolem 18. 6. 2023 v Brně (viz postupový klíč).


 

     Děti z Ratíškovic již několikátým rokem poměřují své hlasové síly v předkole ve Svatobořicích – Mistříně na Pěvecké soutěži Jaromíra Měchury. Letos se soutěž konala první dubnovou sobotu. Hudební doprovod zajistila Varmužova cimbálová muzika.

     Z Rozmarýnku se zúčastnilo celkem 14 dětí. Ty si odnesly krásná umístění na 1., 2. a 3. místech. Určitě největší radost měla nejmladší soutěžící, čtyřletá Gábinka Němčanská, která překvapila porotu táhlou písničkou „Dúbravěnko zelená“ a získala 1. místo v mladší kategorii. Zároveň byla vybrána jako jedna ze tří postupujících z dětí do 10 let do případné pěvecké soutěže pořádané panem A. Vrbou.

     Ten, kdo už na soutěži ve Svatobořicích – Mistříně byl, dobře ví, jak příjemná a rodinná atmosféra tam mezi všemi panuje. Děti jsou vždy oceněni a žádné neodchází bez diplomu a zařazení na stupínku umístění, podle počtu vyzpívaných bodů.  A to díky profesionální porotě a jejímu předsedovi, panu V. Ondrovi a skvělé moderátorce M. Varmužové.

     Pro mě byly vítězové soutěže všechny děti. Už proto, s jakou odvahou a nasazením se postavily před mikrofon a zazpívaly lidové písničky z našeho regionu v ratíškovických krojích.

Děcka, mějte dál radost ze zpívaní a díky za to, že stále udržujete tradice! 

Adrianka Fukanová,  foto: R. Smolák


Anička Vacenovská, foto: R. Smolák


Bianca Leváková, foto: R.Smolák

Gábinka Němčanská, foto: R. Smolák

Jakub Gajdík, foto: R. Smolák

Klárka Tomečková, foto: R. Smolák

Ondřej Kotásek, foto R. Smolák

Mariánka Šikrová, foto: R. Smolák

Mariánka Němčanská, foto R: Smolák

Mariánka Kováříková, foto: R. Smolák

Marek Kotásek, foto: R Smolák

Lenka Střížová, foto: R. Smolák

Simonka Zemanová, foto: R. Smolák

Tomáš Baďura, foto: R. Smolák

Tomáš Kotásek, foto: R. Smolák
 

 

Odkaz na video

 Další fotky:  

Pěvecká soutěž

 další fotografie

 

Žádné komentáře:

Okomentovat