pátek 30. prosince 2022

KOLEDOVÁNÍ U JESLIČEK 26. 12. 2022

      V pondělí 26. 12. děti z Rozmarýnku koledovaly u jesliček v místním kostele sv. Cyrila a Metoděje. 



 

     Když jsme vybírali společně koledy a zkoušeli, co kdo bude hrát, zpívat, kdo si "dá sólo" a pod, měli jsme na to asi tak 3 zkoušky.  Během nich se rozjela taková nemocnost, že na každou zkoušku přišel někdo jiný..... A v pondělí, v den vystoupení se ráno "rozpípal" mobilní telefon s omluvnými zprávami: "naša malá je nemocná", "od včera máme horečku", "omlouváme se, malý je nemocný"......apod. Začala jsem přemýšlet, jestli s dětmi obsadíme alespoň první schodeček v presbytáři kostela :-) , kdo za koho zaskočí v sólovém zpěvu, jestli obsadíme flétny a další nástroje.....

    Nakonec to dopadlo dobře. Z našich 56 dětí přišlo alespoň 25. Všechny tři schodečky v presbytáři se zaplnily malými i většími koledníky. Katka a Stella zahrály na flétny, Mariánka rozezněla housličky, Vojta zahrál dvě koledy na citekru a ti, kdo si nezapomněli doma lžičky, rytmicky doplňili písničku, "Hore, bratři". V první koledě si sólečka zazpívala Katka, Stella, Mariánka K., Lili, Bianca, Claudie, a Adrianka. Z malých děvčátek zase Klárka, Mariánka N., Ella a Anička P.  "Já malý přicházím koledovat" zazpíval Bonifác a na dalších koledách si to střihli kluci Vojta S., Vojta N., Tomáš, Honza a Jakub. Škoda, že se nedostalo i na ostatní. Závěrem všem povinšovali sourozenci Adélka a Davídek.

    Pan farář Jiří Čekal požehnal celému obecenstvu v kostele i koledníkům a všichni společně se Ženuškami, CM Malenou a Scholičkou na závěr zazpívali "Narodil se Kristus Pán".

FOTKY A VIDEA Z KOLEDOVÁNÍ

Žádné komentáře:

Okomentovat