úterý 6. července 2021

OSLAVY 880 LET OBCE RATÍŠKOVICE

     

Ve dnech od 3. 7. do 6. 7. 2021 probíhaly oslavy 880 let Ratíškovic. A co by to bylo za oslavu bez gratulantů. Proto se děti z Rozmarýnku začaly poctivě připravovat na vystoupení. Ještě před ním jsme měli v červnu jet do Prahy na Folklorní slavnosti v Senátu. Bohužel covid znovu znemožnil zkoušet, nacvičovat, tančit a zpívat! Prahu jsme na poslední chvíli museli odřeknout. 

     Na nácvik vstoupení jsme měli 6 zkoušek, z toho jednu s cimbálovou muzikou Malena. (ani ta se nesešla ve své původní sestavě) Nezbylo, než "oprášit" starší repertoár. Bohužel, z Rozmarýnku odešli 2 výborní zpěváci, starší kluci, ale k naší valké radosti partu posílilo 6 nových chlapců - Bonifác K., Petr V., David V., Vojta N., Tomáš a Marek K.

      Na první zkoušce to vypadalo, že se všichni po víc jak půl roce zapomněli hýbat, natož, aby tancovali. Během dalšího zkoušení se situace pomalu měnila až k finálnímu nácviku chlapeckých her, dívčího sborečku a společného tance "ratiškovských skočných".

     Když už bylo natrénováno, přišla další špatná zpráva. Zrušil se sobotní večerní program Zpívání pod Náklem (ze závažných důvodů - tornádo v okolních obcích) a tím i naše vystoupení. 

     Bylo nám moc líto tvrdé dřiny a odhodlání, se kterým děti přicházely na zkoušky. Dokonce chodily nacvičovat i ty děti, které neměly vystupovat, protože v daném termínu odjížděly na dovolenou a tábory. Sešlo se nám neuvěřitelných 13 tanečních párů a další tři děvčata navíc, která zůstala bez tanečníků. 29 dětí bylo připraveno předvést to, co víc jak měsíc trénovaly. A najednou bum! Vystoupení ZRUŠENO! 

     Situace se chopil odhodlaný tatínek od kluků Kotáskových. Zatelefonoval patřičným lidem z organizačního týmu oslav obce a tak nám zajistil náhradní vystupení na Dětském odpoledni.  Sice jsme tím o půl hodinky narušili program JR Bandu, za což se moc omlouváme, ale jinak by vystoupení Rozmarýnku nebylo možné.

    videa od B. Kotáskové:

   chlapecké hry

     skočné 

    fotky od L. Svitálkové:








 













A teď hurá na prázdniny!!!


Žádné komentáře:

Okomentovat