pondělí 27. ledna 2020

DŠĚTSKÝ KROJOVÝ PLES


      Nedělní odpoledne na Spolkovém domě se neslo ve folklorní plesové náladě.
     Ples začal promenádou všech dětí, které byly v kroji, a že jich bylo opravdu hodně! A končil losováním tomboly.
     Děti z Rozmarýnku a zpěváčků si připravily vystoupení.
     
     Zpěváčci si zazpívali písničky "A já mám, co já mám", - na pomoc si vzali obrázky, aby šichni viděli, kdo má "jabka", "hrušky", "trnky", "višně" a "střešně" a další písničku "Pýtala sa kočka kočky".  


Zpěváčci - děti od 6 - 7 let
Zpěváčci - 6-7 let

     V dalším  vstupu se předvedla děvčata z Rozmarýnku se sadou písniček: "Ej, létala laštověnka" a "Poslali mňa pro vodu". Byly tak šikovné, že už ani nepotřebovaly, abychom jim s Jitkou radily a ukazovaly, kdy je zpěv a kdy je mezihra :-)



Sboreček - děvčata z Rozmarýnku - 8 - 13 let
Rozmarýnek - děvčata 8- 13 let.
     A na závěr dali kluci z Rozmarýnku sadu skočných - "Zasadil sem bazaličku" a "Až pujdete přes pole". Vše završili verbuňkem "Štyry koně ve dvoře".
Rozmarýnek - kluci 8 - 13 let
Rozmarýnek - verbuňk
Rozmarýnek - verbuňk

     Málem bych zapomněla na tanec "Do školy". Ten měl na plese premiéru. 10 kompletních párů a 4 páry děvčat zatančily klasický lidový tanec, který chceme ještě doplnit o jaho další polovinu s písničkou "Ratiškovští chlapci". A o doprovod se zasloužila CM Malena. Díky, děcka!



     
     Velkou radost mám ze 4 statečných "šohajú", kteří sami od sebe začali cifrovat, když uslyšeli známý verbuňk "V poli stójí Anička". Zkoušeli nové i známe cifry, reagovali na změny muziky a sami se zapojovali do tance. Kluci, jste úžasní!!!!!





     Díky všem organizátorům, sponzorům, muzikantům z dechové hudby Veselá muzika a cimbálové muzice Malena s jejich vedoucími.























Více fotek a videa zde: 
https://photos.app.goo.gl/ZrnmyD8uiBPemRve8


Žádné komentáře:

Okomentovat