pondělí 23. ledna 2023

DĚTSKÝ KROJOVÝ PLES



     

 V neděli 22. ledna si děti z Rozmarýnku zatančily na Dětském krojovém plese u nás, v Ratíškovicích. 

 

     Bylo 14 hodin odpoledne a předsálí Spolkového domu se začalo zaplňovat drobotinou v krojcíh s doprovodem rodičů a prarodičů.

     Děti z Rozmarýnku se sešly v malém sále, aby si ujasnily, kdo s kým bude tančit, protože nemocnost se podepsala na počtu účastníků a zamíchlala tak taneční páry. Chybělo 5 malých děvčátek, tak je musela nahradit starší děvčata. A mezi staršími jedno taneční místo na oplátku zase zaplnila Šarlotka, která tanec zvládla i bez zkoušky na jedničku.

     Před nástupem na parket zbývalo ještě obléknout dvě děti do kroje, klukům upravit klobúčky a nazdobit je asparáty, děvčatům porovnat rukávce a kanafasky a mohlo se jít na promenádu.

     K tanci vyhrávala Veselá muzika z Ratíškovic, střídala se s cimbálovou muzikou Malena. 

     Jako host přijel dětský folklorní soubor Dúbrvěnka z Dubňan. Bylo hezké vidět děti v odlišných krojích s podobnými písničkami a tancemi. Všichni se zapojili do víru zábavy a zatančili si společně tanec "Holúbek", "Slovenská" a "Skočná". Starší děvčata z Rozmarýnku, Terezka, Stella a Claudie si postupně vedly mladší děti a pomáhaly jim při tanečních vystoupeních.

     Děvčata si zazpívala ve sborečku a kluci si zatančili verbuňky. 

     Ale úplně nejvíc se asi všichni těšili na tombolu. Byla bohatá a na každého se dostalo. 

     V 18 hodin se všichni pomalu začali rozcházet domů. Ples se vydařil, děti si po dvouleté pakuze užily zábavu plnými doušky.

Fotky a videa z plesu

Žádné komentáře:

Okomentovat