čtvrtek 2. září 2021

FRANCOUZSKÉ ODPOLEDNE


    V neděli 12. září se Rozmarýnek představil s novým pásmem her, říkanek, písniček a tanců na Francouzském odpoledni v Ratíškovicích. Trénovat jsme začali už o prázdninách, ale pokaždé na zkoušku přišly jiné děti. Takže na nácvik zbyly teprve dvě zářijové středy.


     Pásmo jsme nazvali cvičně "U kapličky", kde se děj odehrává, ale zažil se nám nakonec název "Koza", protože většina děje se točí právě kolem kozy. Tu bravurně ztvárnila Terezka M. Dálší masky byly: vlk - Tadeáš K., psíček - Bonifác K., ras - Sofie Š., s kyjem zápasila Liduška H, vodu nesla Mariánka K., husopasky a husičky, kluci u ohně, kapličku dělaly Claudie F. a Stela K., na zvon zvonil Jirka Š. a faráře zaskočil Šimon M. 

     Když jsme stopovali čas, zjistili jsme, že se nám "Koza" vejde do pouhých 10 minut. Proto jsme na vystoupení přidali ještě písničku "A já mám" a "Konopice", "Chlapecké hry" a ještě zazpíval nově vzniklý dívčí sboreček a Mariánka Kováříková přidala písničku "Povidal mně jeden chlapec", kterou nahrávala minulý měsíc do ČT. A to všechno premiérově na harmoniku doprovázel Ríša Mokrý. Nakonec jsme se hezky vešli do 30 minut a nechali čas na zvukovou zkoušku Radce Fišarové.

     Děti zpívaly a tancovaly náramně! Posilu nám udělali i nováčci: Petr Vlasák (roztančil celé vystoupení) a Stelinka Ševelová. 

Video nahrával Tomáš Hanák. Dík, Tome!


U kapličky

      Děti za odměnu dostaly od vedoucích Rozmarýnku na další středeční zkoušce hranolky s kečupem. Ty nám ochotně připravili v místní restauraci Sport. Děkujeme za sponzorký dar panu F. Příkaskému. Díky němu jsme mohli děti odměnit a připravit další hezoku akci - vození peřin na svatbě.

Žádné komentáře:

Okomentovat