čtvrtek 6. srpna 2020

PRÁZDNINOVÉ NATÍRÁNÍ


Šavle schnou na sluníčku
   
     Ve středu 5. srpna jsem svolala kluky z Rozmarýnku (ty, kteří se nedovolenkovali s rodiči nebo na táboře), aby přišli na muzeum U Kornikářa. Dostali jsme pro náš krúžek šavle (dřevěné) od Jarka K. Ale zatím jen jako polotovar. Bylo třeba je natřít barvou a ještě okovat kovovými kroužky. 
     Přišlo 5 chlapců a jeden tatínek. Šavle byly natřené co by dup a při tomto horkém letním počasí barva dobře schnula. Kluci byli rádi, že se setkali a nechtělo se jim moc zpívat ani tančit. Pobíhali po dvorku muzea a hráli si. Ale Ríša je pak svolal a byl neoblomný. "Kluci, poďte si vyzkúšat, jak sa s tema šavlama tancuje", zavola na ně a pod návratím začali s tatínkem Gajdou ukazovat klukům základy tance.  Nakonec si kluci povzpomínali i na slova písniček, které se tančí na fašaňk a zkusili si i základní kroky.
     Vyhlásili jsme proto soutěž o lepší taneční skupinu. Protože na další kluky, kteří tuto středu nepřišli, to natírání a tancování čeká příští týden.
     A potom ještě společně okujeme šavle kovovými kroužky. A na to si asi zavoláme i další šikovné tatínky.
     A tak se i stalo. Za týden se sešla další skupinka kluků a všechny šavle teď máme natřené. Už jen začít tancovat. Díky, kluci!
    
"Pod šable, pod šable"
Honzík si vybírá šavli
















Žádné komentáře:

Okomentovat